Bearbrick The Rolling Stones (Sticky Fingers - Wit), blogafbeelding

BEARBRICK: De kunst van het verzamelen en personaliseren

DE BEARBRICK

Deze iconische, kubusvormige figuur heeft een enorme aanhang gekregen en is niet alleen een kunstwerk, maar ook een waar collector's item geworden. In deze blogpost gaan we dieper in op dit fascinerende kunstobject Bearbrick.

Wat is Bearbrick?

Bearbrick, ook bekend als "Be@rbrick", is een designer-speelgoedlijn ontwikkeld door het Japanse bedrijf Medicom Toy Incorporated. Dit figuur heeft een kenmerkend kubusachtig ontwerp, meestal gemaakt van plastic, en staat bekend om zijn eenvoudige maar expressieve uitstraling. Oorspronkelijk gelanceerd in 2001, heeft Bearbrick zich ontwikkeld tot een cultureel icoon en wordt het wereldwijd erkend als een symbool van design en creativiteit.

Bearbrick in het interieurdesign

Wat maakt Bearbrick zo aantrekkelijk voor interieurdesignliefhebbers? Het antwoord ligt in zijn veelzijdigheid en iconische ontwerp. Bearbrick past perfect in verschillende interieurstijlen, of het nu gaat om een minimalistische, moderne ruimte of een eclectisch ingerichte kamer. De figuur kan dienen als een decoratief accent op een plank, in jouw vitrinekast, bureau of salontafel, waardoor een vleugje speelsheid en persoonlijkheid aan de ruimte wordt toegevoegd. Bovendien biedt Bearbrick veel verschillende Bearbricks waardoor het een kunstwerk wordt dat past bij de smaak en stijl van de eigenaar.

Bearbrick The Rolling Stones Sticky Fingers, moodboard in etalage

Bearbrick: Een kunstwerk en collector's item

Of je nu een fervent verzamelaar bent of gewoon op zoek bent naar een uniek decoratief accent voor je huis, Bearbrick biedt iets speciaals voor iedereen. Met zijn iconische ontwerp, veelzijdigheid en mogelijkheid tot personalisatie, is het niet alleen een kunstwerk, maar ook een waar collector's item dat een blijvende indruk zal maken in elk interieur. Dus waar wacht je nog op? Ontdek de wereld van Bearbrick en laat je creativiteit de vrije loop.

Elke Bearbrick heeft zijn eigen verhaal. Deze Bearbricks zijn gemaakt in samenwerking met The Rolling Stones.

400% & 100% Bearbrick-set - The Rolling Stones (Hot Lips-logo - Black Chrome)

400% & 100% Bearbrick-set - The Rolling Stones (Hot Lips-logo - Black Chrome)

De legendarische rockband The Rolling Stones werkt samen met Medicom Toys aan een nieuwe Bearbrick. Ook bekend als het Hot Lips-logo, ontworpen door de Engelse kunstontwerper John Pasche voor de rockband The Rolling Stones in 1970. Het wordt wel het beroemdste logo in de geschiedenis van de populaire muziek genoemd. Het logo is gebleven op alle albums en singles van de Rolling Stones van na 1970, naast de merchandise van de band en hun podiumsets.

1000% Bearbrick - The Rolling Stones (Sticky Fingers - Wit)

400% en 100% Bearbrick-set - The Rolling Stones (Sticky Fingers - Wit)

De BEARBRICK-figuurserie van Medicom Toy is een eerbetoon aan de legendarische Engelse rockband The Rolling Stones met deze tweede release met als thema de iconische band! De 1000% BEARBRICK is maar liefst 70 cm hoog en heeft een ontwerp dat geïnspireerd is op de cover van Andy Warhol van hun album Sticky Fingers, uitgebracht in april 1971.

De 1000% Bearbrick - The Rolling Stones (Sticky Fingers - Wit) van Medicom Toys is een gelimiteerde editie.

Is Bearbrick een goede investering?

Of Bearbrick een goede investering is, hangt af van verschillende factoren, waaronder de specifieke Bearbrick-editie, de vraag van verzamelaars, de staat van het kunstwerk en de algemene trends in de kunstmarkt.

Sommige zeldzame en bijzondere Bearbrick-edities kunnen in waarde stijgen na verloop van tijd, vooral als ze gelimiteerd zijn en zeer gewild zijn bij verzamelaars. Dit geldt vooral voor samenwerkingen met bekende kunstenaars of merken, zoals The Rolling Stones.

Het is echter belangrijk op te merken dat de waarde van kunstwerken kan fluctueren en dat er geen garantie is dat een Bearbrick-investering in waarde zal stijgen. Het is ook mogelijk dat de waarde van een Bearbrick in de loop van de tijd kan dalen, afhankelijk van veranderende marktomstandigheden en trends.

Als je overweegt om Bearbricks te kopen als investering, is het raadzaam om grondig onderzoek te doen naar de specifieke editie en om advies in te winnen bij experts in de kunstmarkt. Het is ook belangrijk om te investeren op basis van je eigen interesse en passie voor het kunstwerk, in plaats van alleen te focussen op potentiële financiële winst.

Terug naar blog